CommunicatieZaken gestart: handige downloads voor contentplanning

Op vrijdag 30 augustus zijn we gestart met CommunicatieZaken. Tijdens deze maandelijkse ochtend kunnen vrijwilligersorganisaties en initiatieven zelf en samen aan de slag met de PR en communicatie van hun organisatie. De bijeenkomsten beginnen iedere keer met een korte presentatie over een bepaald onderwerp. Het onderwerp was deze keer contentplanning. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je (social media) berichten beter verspreid worden door het jaar heen, zodat je vaker onder de aandacht komt. Ook kun je het onderwerp waar je berichten over plaatst opsplitsen in sub-onderwerpen, zodat je onder de aandacht komt bij mensen met verschillende interesses.

Voor de contentplanning kun je gebruik maken van deze handige downloads: een Contentboom (om de onderwerpen op te splitsen) en een Contentkalender (om de berichten te plannen).

Verder ging iedereen aan de slag met zijn eigen communicatiebezigheden, werd er onderling kennis uitgewisseld en kwamen er nog een aantal handige links ter sprake:

Digitale werkplaats Google
https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats
Programma’s om berichten in te plannen
https://hootsuite.com/ (betaald)
https://buffer.com/ (heeft een gratis versie, wel met beperkingen) 
Overzicht van alle wijkkranten in Arnhem en contactgegevens
https://www.onderaf.nl/wijkkranten/
Stappenplan: Hoe vertel je je verhaal?
https://www.onderaf.nl/stappenplan/hoe-vertel-je-je-verhaal-als-initiatief/
Stappenplan: Hoe schrijf je een persbericht?
https://www.onderaf.nl/howto/hoe-schrijf-je-een-persbericht/

De volgende CommunicatieZaken is vrijdag 27 september 09:30 bij BURO MLBRGN. Stuur je even een mailtje als je er weer bij bent?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *